Dringend gezocht: politieke daadkracht voor een sterke en veerkrachtige industrie

De verkiezingen zijn achter de rug. De kiezer heeft de kaarten door elkaar geschud. De mogelijke combinaties liggen nu duidelijk op tafel. Politici zetten zich in om snel werk te maken van solide coalities, zowel op Vlaams, federaal als Europees niveau. De economische uitdagingen vereisen een dringende beleidsfocus mét lange termijnvisie op de industrie.

Lees meer (75,219 KB)
Opinistuk 20244 federaties DEF

40 jaar toewijding en leiderschap bij Unilin – Een interview met voormalig CEO Bernard Thiers

Bernard Thiers, een ware legende binnen Unilin, kondigde na veertig jaar bij het bedrijf, waarvan veertien jaar als CEO, zijn afscheid aan. Tijdens ons gesprek heeft Bernard zijn ervaringen, inzichten en lessen gedeeld die hij heeft opgedaan tijdens zijn opmerkelijke carrière. Van de hoogtepunten van zijn tijd bij Unilin tot zijn visie op leiderschap en innovatie, dit interview biedt een diepgaande kijk op het succesverhaal van Bernard Thiers.

lees meer
VOKA22 08 unilin 24388 LR

Jaarverslag 2023-2024

Informeren - Inspireren - Innoveren

Blader mee doorheen de kerncijfers, ontdek onze nieuw te varen koers, ambities voor de toekomst en realisaties van het voorbije jaar.

JAARVERSLAG
9215206

Bezoek van Vice-eersteminister en minister van Justitie en Noordzee, Paul Van Tigchelt, en volksvertegenwoordigster en burgemeester van Grobbendonk, Marianne Verhaert, aan Drisag

Herentals, 31 mei 2024 – Vandaag brachten Vice-eersteminister en minister van Justitie en Noordzee, Paul Van Tigchelt, en volksvertegenwoordigster en burgemeester van Grobbendonk, Marianne Verhaert, een bezoek aan Drisag, een Belgisch familiebedrijf gespecialiseerd in project- en interieurinrichting, gevestigd langs de E313 in Herentals. Dit op uitnodiging van Fedustria, de federatie van de textiel-, hout- en meubelindustrie en de houtinvoerhandel. Bedoeling is om politieke sleutelfiguren de kans te geven zich beter vertrouwd te maken met de hout- en meubelsector en zijn uitdagingen, zoals innovatie, internationale concurrentie, een activerend arbeidsmarktbeleid, en het belang van een meer coherent industrieel beleid.

LEES MEER
DSC00683 2 copy Niek Renders, Ad Renders, Marianne Verhaert, Karla Basselier, Paul Van Tigchelt

Experimenteren met hout, meubel en textiel in een virtuele wereld voor ‘tweens’

Een initiatief van Fedustria én primeur voor Vlaanderen

(Gent, maart, 2024) — Op donderdag 28 en vrijdag 29 maart opent zich voor 10- tot 14-jarigen een nieuwe creatieve virtuele wereld. Twiinz.world is een 3D content plek binnen Twinmotion, de bekende visualisatietool van Epic Games.

Twiinz.world is een initiatief van Fedustria, de federatie van hout-, meubel- en textielbedrijven, en past binnen haar strategie om te werken aan een hipper imago van de sectoren bij jongeren.

LEES MEER
Twiinz world web

Vlaamse Regering en industrie tekenen ‘Toekomstpact voor de Vlaamse Industrie’

Op zaterdag 23 maart verzamelde de top van de Vlaamse industrie, op uitnodiging van de Vlaamse Regering en de vier belangrijkste industriefederaties (Agoria Vlaanderen, essenscia Vlaanderen, Fedustria en Fevia Vlaanderen), in de Lotto Arena in Antwerpen voor de eerste Vlaamse Industrietop. De boodschap: onze industrie is broodnodig om de welvaart in Vlaanderen te garanderen. Eris nood aan een ambitieus en langetermijn industrieel beleid. Om die boodschap kracht bij te zetten, ondertekenden de Vlaamse Regering en de sectorfederaties , in aanwezigheid van meer dan 300 Vlaamse CEO’s een Toekomstpact voor de Vlaamse Industrie.

Lees meer
FIT 23 MAART 2024 LR 35

Welkom bij The Knowledge Café: dé hub voor kennisdeling!

Wil u op de hoogte blijven van recente ontwikkelingen die van belang zijn voor uw dagelijkse bedrijfsvoering? Stap binnen bij The Knowledge Café, waar kennis tot leven komt en expertise de hoofdrol speelt. Dé plek waar Fedustria-experts uitdagende onderwerpen bespreken en waar waardevolle inzichten worden gedeeld: een boeiende reis door complexe thema's via duidelijke videocasts.

Welkom bij The Knowledge Café, waar kennisdeling een ervaring wordt!

Wat is The Knowledge Café?
Thumbnail The Knowledge Café 150res

Fedustria Memorandum 2024

Dit memorandum werd opgesteld naar aanleiding van de verkiezingen op 9 juni 2024. Het richt zich naar alle beleidsverantwoordelijken, actief op het Europese, het federale of het regionale niveau.

In de sectoren die Fedustria vertegenwoordigt zijn gespecialiseerde technische centra actief. Het gaat om Centexbel en wood.be. Dit memorandum is tot stand gekomen met hun medewerking.

Lid worden van Fedustria is een duurzame investering

  • U kan een beroep doen op onze sectorexperten.
  • Uw belangen worden Europees, federaal en regionaal verdedigd.
  • U wordt als eerste geïnformeerd over nieuwe wetgevende initiatieven.
  • U wordt uitgenodigd voor groepsvergaderingen en high-level evenementen.
  • Via ons uitgebreid netwerk komt u in contact met relevante stakeholders.

Waarom nog langer twijfelen?

Word vandaag nog lid!
2024 04 HOME VANDENBERGHE EDISON NACHT TAFEL copy Vandenberghe