The Wallfashion House verwerft een meerderheidsaandeel in Rasch Wallpaper and Textile

Bedrijfsnieuws van 29/05/2024

Het ontstaan van een nieuwe Europese marktleider

Tielt, 8 april, 2024 – The Wallfashion House, een toonaangevend Europees partnership tussen ontwerpers en producenten van muurdecoratie, bundelt de krachten met Rasch Tapeten. Deze onderneming, met een geschiedenis die teruggaat tot in 1861, is de op één na grootste behang- en textielfabrikant van Duitsland.

The Wallfashion House werd in 2020 opgericht door Down2Earth Capital en Gimv, met als doel de grootste speler van Europa te worden op vlak van muurdecoratie. In deze groep zit onder meer Grandeco, de Belgische fabrikant van behangpapier, WALL!SUPPLY, de Nederlandse fabrikant van 3D-wandpanelen, en het Britse designbedrijf Holden.

The Wallfashion House is nu een overeenkomst aangegaan om een meerderheidsaandeel te verwerven in Tapetenfabrik Gebr. Rasch. Om de continuïteit te garanderen, zal de familie Rasch een belangrijk aandeel in het bedrijf behouden. Rasch zal ook op een onafhankelijke manier geleid blijven worden door het huidige managementteam.

Met een omzet van meer dan € 150 miljoen en 600 gepassioneerde medewerkers wordt The Wallfashion House de Europese marktleider op vlak van muurdecoratie. Deze stap stelt de groep in staat om een leidende rol te spelen in de verdere consolidatie van een sector die wordt gekenmerkt door aanzienlijke investeringen in digitalisering, innovatie en duurzaamheid en door een productaanbod dat steeds meer in de premiummarkt wordt gepositioneerd. Door de krachten te bundelen met Rasch versterkt de groep zijn geografische aanwezigheid op de markt.

Afbeelding Wallfashion House

Patrick Molemans, CEO, THE WALLFASHION HOUSE:

"Samen met Rasch zullen we inzetten op digitalisering en innovatie om zo de meest aantrekkelijke partner voor de interieurretail in Europa te worden. Onze sterke merken en ons productassortiment van hoge kwaliteit vormen de basis voor onze toekomstige groei. Door deze overname hebben we alle productsegmenten en de bijhorende diensten in huis om te voldoen aan de uitdagende verwachtingen van de decoratiemarkt, onze klanten en de eindgebruikers."

Afbeelding Wallfashion Molemans DEF

Dr. Frederik Rasch, Managing Director van Tapetenfabrik Gebr. Rasch: "Wij kijken uit naar dit nieuwe hoofdstuk in de geschiedenis van ons bedrijf. Samen met The Wallfashion House zullen we nieuwe kansen binnen onze sector grijpen. Dit maakt ons bedrijf helemaal klaar voor de volgende fase in onze ontwikkeling. Persoonlijk ben ik heel verheugd dat we met deze stap onze historische locatie in Bramsche kunnen behouden en moderniseren.”

Afbeelding Wallfashion Rasch DEF

Voor meer informate kunt u contact opnemen met:

Patrick Molemans, CEO – T +32 475 98 39 72 – Patrick.molemans@grandecogroup.com