Lancering #hackyourjeans-platform, een initiatief van European Spinning Group

Bedrijfsnieuws van 22/11/2019
Img 20191107 114643 Kris Van Peteghem (Fedustria) en Julie Lietaer (ESG)
Etalage K Kortrijk Blik op de etalage in winkelcentrum K te Kortrijk.

Op 6 november 2019 vond de lancering plaats van het #hackyourjeans-platform, een initiatief van European Spinning Group, een Vlaams textielbedrijf actief in de productie en distributie van textielgaren. Hiervoor werd een originele aftrap gegeven onder de vorm van een ‘drop- je-jeans’-campagne in samenwerking met producent van badtextiel en #hackyourjeans-partner Jules Clarysse nv uit Pittem. 

In aanwezigheid van de burgemeester Vincent van Quickenborne en ‘Homo Circularis’ Jan Matthys werd de etalage in winkelcentrum K in Kortrijk officieel geopend.

Deze etalage vertelt het circulaire verhaal van meer dan 15 partners van #hackyourjeans, die producten realiseren op basis van oude jeans. Samen maken ze deel uit van het on- en offlineplatform bedoeld om het brede publiek te sensibiliseren over de mogelijkheden van circulaire economie, en co-creatie in textiel en mode te stimuleren. 

In ruil voor een foto bij de etalage kunnen de consumenten een korting krijgen voor de Towel2-handdoek van Clarysse (www.clarysse.com), ook geproduceerd uit gerecycleerde jeans, en te koop in Santa’s Magic Shop in winkelcentrum K in Kortrijk.

De etalage is te bezichtigen tot en met midden januari 2020. Om de link te leggen met de inzameling van oude jeans wordt de problematiek van de afvalberg op een creatieve manier gevisualiseerd in de Kiosk, een initiatief van Designregio Kortrijk, in samenwerking met Kringloopwinkel Kortrijk die gedurende de maand november een inzamelcontainer ter beschikking stelt. 

Voor meer informatie over de circulaire aanpak en de verschillende partnerprojecten, zie:  www.hackyourjeans.com.

 ESG, Julie Lietaer, Strategy & Purchasing Director, tel. 056 430 135, julie@symaco.eu 

Bron: persbericht #hackyourjeans van 6 november 2019