BekaertDeslee sluit zich aan bij het Global Compact-initiatief van de Verenigde Naties

Bedrijfsnieuws van 22/11/2019
Bekaertdeslee 1 J8 A9933 BekaertDeslee

BekaertDeslee (Waregem), wereldspeler op vlak van de ontwikkeling en de productie van matrastextiel en creatieve slaapoplossingen, heeft zich recent aangesloten bij het Global Compact-initiatief van de Verenigde Naties, een vrijwillig engagement om maatschappelijk verantwoord te ondernemen en om duurzame bedrijfspraktijken te implementeren.

UN Global Compact moedigt bedrijven aan om een cultuur van integriteit te creëren, van strategie tot activiteiten, door 10 principes op te nemen op het gebied van mensenrechten, arbeid, milieu en corruptiebestrijding, en om actie te ondernemen ter ondersteuning van de VN-doelstellingen en de VN-vraagstukken die belichaamd zijn in de Sustainable Development Goals (SDG’s).

Het in 2000 gelanceerde UN Global Compact is het grootste initiatief voor duurzaam ondernemen ter wereld, met meer dan 9.500 bedrijven en 3.000 niet-zakelijke ondertekenaars verspreid over meer dan 160 landen.

Het profiel van BekaertDeslee kan worden bekeken via de website van UN Global Compact: https://www.unglobalcompact.org/what-is-gc/participants/136281. Het duurzaamheidsverslag van BekaertDeslee is te raadplegen via www.bekaertdeslee.com.

BekaertDeslee stelt wereldwijd 2.500 mensen tewerk op 22 locaties in 6 continenten.

Bron: persbericht BekaertDeslee van oktober 2019