Revor Group brengt een 100 % circulaire matras op de markt

Bedrijfsnieuws van 19/12/2019
Circulaire Matrascopy © Revorgroup

De matrassen- en beddenfabrikant Revor Group uit Kuurne brengt een 100 % recycleerbare matras op de markt. De producent was hiermee al laureaat bij de Balthazar Award voor innovatie op de Meubelbeurs van Brussel.

Alleen al in België worden per jaar meer dan 1 miljoen matrassen op het stort of in verbrandingsovens gegooid. Met dit 100 % recycleerbare concept wil Revor Group de afvalberg van oude matrassen inperken en inzetten op duurzame productie. 

De circulaire matras is het resultaat van maandenlange research en development. Hierbij werkte Revor Group intensief samen met bedrijven actief in de grondstof- en recycling business. De volledige matras wordt opgebouwd met slechts 2 basisgrondstoffen: metaal en gerecycleerde PET-flessen. Hiermee worden alle componenten van de matras voorzien. Op het einde van zijn levensduur kan de matras volledig gerecycleerd worden en kunnen de grondstoffen worden hergebruikt voor het maken van een nieuwe matras. 

“De matras is getest geweest door klanten op de Meubelbeurs van Brussel en door de medewerkers van Revor Group. Op vlak van comfort was de algemene consensus dat de matras zeker evenwaardig is met een traditionele matras. Enkel de prijs is nog een werkpunt zodat dit ook gecommercialiseerd kan worden richting de consument. Het is de bedoeling om een 100 % duurzame en comfortmatig een perfecte, zorgeloze nachtrust aan te bieden aan een zeer aantrekkelijke prijs.”, aldus Jan Maes, eigenaar van de Revor Group.

www.revorgroup.com