IFG Cresco doet grote investeringen in breitechnologie voor toepassingen in technisch textiel

Bedrijfsnieuws van 06/09/2019
Ifg Cresco Phormium Eventdag1 0116 © Fotokultuur IFG Cresco

IFG Cresco is een divisie van IFG Exelto en een volledig geïntegreerde producent van technisch textiel. IFG Cresco is ontstaan door de overname van de agrotextieldivisie van Low & Bonar. Anderhalf jaar na die overname onthulde IFG Cresco in Lokeren zijn eerste grote investering aan haar klanten en personeel. Tijdens een spectaculaire show werd op 6 juni 2019 de nieuwe breimachine onthuld. Het bedrijf bevestigt hiermee haar geloof in de toekomst van de textielproductie in ons land.

Ambitieus investeringsprogramma

Sinds de opstart werd bij IFG Cresco een ambitieus investeringsprogramma opgezet, waarvan de eerste fase werd afgerond. Na een diepgaand vooronderzoek en ontwikkelingstraject in het eigen Research Center, verbreedt IFG Cresco zijn aanbod met breitechnologie. Zo wordt IFG Cresco één van de weinige textielproducenten die zowel weeft als breit.   

Industriële weefsels en focus op agrotextiel

Hoewel er ook industriële weefsels geproduceerd worden, blijft de focus op agrotextiel liggen. Binnen dat segment zet IFG Cresco, met zijn merk Phormium, in op de laatste trends in de tuinbouwsector zoals de teelt van cannabis en het vermijden van lichtvervuiling. 

In dat kader werden tijdens het event drie nieuwe schermdoeken gelanceerd: een uiterst transparant breisel, een gesloten weefsel en een gecoat doek. 

Inzetten op duurzaamheid

IFG Cresco zet in op duurzaamheid zowel via zijn producten als via zijn productieproces. Enerzijds produceert IFG Cresco een gamma weefsels volledig uit hernieuwbare materialen. Het bekendste is Duracover, een 100 % biodegradeerbaar gronddoek uit PLA. 

Anderzijds werden elektrische vorkliften aangeschaft en zal het milieumanagementsysteem gecertificeerd worden volgens ISO 14001.

Bron: Persbericht IFG Cresco

www.ifgcresco.com