Hoogste veiligheidsscore voor Norbord-vestiging in Genk

Bedrijfsnieuws van 06/09/2019

Uit een recente internationale veiligheidsaudit van de Norbord Group blijkt dat Norbord Genk wereldwijd het best scoort op het vlak van veiligheid. Als enige vestiging sleepte zij een tweede ster in de wacht binnen het geldende safety-programma van de groep.

Zowel bij Peter Wijnbergen, President CEO Norbord Group, als bij Guido Kuypers, General Manager Norbord Genk, staat veiligheid bovenaan de prioriteitenlijst. Vanuit de overtuiging dat niet alleen het management verantwoordelijk is voor veiligheid, maar dat elke werknemer moet bijdragen aan de veiligheidscultuur, werd een nieuw intern veiligheidsmerk ‘Samen Sterker’ geïntroduceerd bij Norbord Genk. ‘Samen Sterker’ moet de medewerkers extra motiveren om nog veiliger te werken binnen een risicovolle productieomgeving.

Vooronderzoek bij Norbord-medewerkers uit verschillende landen toonde aan dat wanneer veiligheid persoonlijk wordt gemaakt, mensen wel bereid zijn om zich te engageren en deel te nemen aan de veiligheidscultuur. Deze bevindingen liggen aan de basis van de nieuwe multimediale reclamecampagne die speciaal ontwikkeld werd voor de Norbord-medewerkers ter promotie van de veiligheidscultuur.

Om deze ‘Samen sterker’-campagne vorm te geven, spaarde Norbord kosten noch moeite. In hun zoektocht naar een uiterst effectieve manier om alle medewerkers persoonlijk aan te spreken en een verdere mentaliteitsverandering teweeg te brengen, deed de groep beroep op Dupont, wereldleider op gebied van veiligheid. Tevens werd een team van gerenommeerde Hollywood entertainment-specialisten ingezet, die precies weten hoe men mensen emotioneel beroert. Het eindresultaat is een campagne die bestaat uit uiterst emotief – en zelfs confronterend – beeldmateriaal, dat daadwerkelijk sensibiliseert. “Een verantwoorde investering”, volgens Guido Kuypers, want “zorgen dat iedereen, elke dag veilig naar huis gaat, dat is het belangrijkste wat we bij Norbord doen.”

Norbord Inc is een wereldwijde producent van panelen op houtbasis en ’s werelds grootste producent van Oriented Strand Board (OSB). Daarnaast produceert Norbord spaanplaat, Medium Density Fiberboard (MDF) en aanverwante producten. De vestiging in Genk stelt 145 mensen tewerk en produceert SterlingOSBZero® dat vanuit Genk verdeeld wordt over heel Europa. De verschillende Norbord-platen hebben een breed toepassingsbereik. Ze worden ingezet voor algemene constructietoepassingen in de huizenbouw en als basis voor kasten en andere elementen in de interieurbouw.

Bron: persbericht van Norbord van 2 juli 2019

www.norbord.eu