Deel van Low&Bonar wordt BontexGeo

Bedrijfsnieuws van 08/11/2019
Lowbonar Reference Bontec Nonwovens 1 Supplier Low Bonar Product Garen Tbv Bontec Nonwoven Geotextielen BontexGeo

Op 3 september 2019 heeft de Low & Bonar groep aangekondigd dat ze haar needle-punched nonwoven activiteiten, inclusief de productiefaciliteiten in België en Hongarije, heeft verkocht aan Nimbus, een in Nederland gevestigd private equity-fonds. Deze verkoop kadert in de strategie van Low & Bonar, aangekondigd op 11 juli 2018, om de civil engineering activiteiten af te stoten om zo hun portfolio te vereenvoudigen en hun schuldpositie te verbeteren.

Nimbus heeft momenteel ongeveer 35 bedrijven in portefeuille verspreid over heel Europa. De bedrijven in portefeuille zijn bijna uitsluitend productiebedrijven, en hebben allemaal gemeen dat ze een gevestigde marktpositie hebben. Nimbus bestaat uit een team van hands-on investeerders die kapitaal, visie en inspiratie naar het bedrijf brengen.

De verkoop heeft geen impact op lopende overeenkomsten of opdrachten. De nieuwe bedrijfsnaam is Bontexgeo. Bontexgeo zal blijven werken vanuit dezelfde productielocaties en kantoren in België en Hongarije.  Aarzel niet om uw contactpersoon te raadplegen als u nog verdere vragen hebt over deze wijziging. 

Op https://bontexgeo.com/news/ vindt u een overzicht van de bedrijfsgegevens en wat er is gewijzigd of ongewijzigd is gebleven.

Bron: mededeling Bontexgeo nv van 17 oktober 2019