Sioen Industries bij kanshebbers Leeuw van de Export 2019

Bedrijfsnieuws van 28/06/2019

Al voor de 18de keer reikt Flanders Investment & Trade (FIT) de Leeuw van de Export uit. Met deze jaarlijkse award bekroont FIT enkele uitzonderlijke exportsuccesverhalen uit Vlaanderen van het afgelopen jaar. Uit de inschrijvingen werden tijdens de eerste juryronde 6 bedrijven geselecteerd die uitblinken qua exportresultaten. Twee van hen maken kans om op woensdag 18 september 2019 de export award mee naar huis te nemen:

  • 1 bedrijf in de categorie met maximaal 49 medewerkers;
  • 1 bedrijf in de categorie met 50 of meer medewerkers.

Bij de genomineerden in de categorie ‘Bedrijven met 50 of meer medewerkers’ vinden we ook lidbedrijf Sioen Industries, specialist in technisch textiel met een wereldwijde afzet in 96 landen, terug. Zo is 70 % van alle Europese vrachtwagens uitgerust met zeildoeken van Sioen en dragen 300.000 brandweerlieden hun kledij. Met zijn 942 voltijdequivalenten in eigen land en 3.755 in het buitenland draait de West-Vlaamse fabrikant 458 miljoen euro exportomzet, dit is 91 % van zijn totale omzetcijfer. 18 % daarvan wordt buiten de EU gerealiseerd. 

Andere genomineerden in deze categorie zijn: Construx en Marelec Food Technologies.

Bij de genomineerden in de categorie ‘Bedrijven met maximaal 49 medewerkers’ merken we volgende bedrijven op: Luminex Lighting Control Equipment, Ontoforce en PolySto.

Verder wedstrijdverloop

Tijdens de tweede juryronde op 9 september 2019 zullen de 6 genomineerden hun wedstrijddossier verdedigen voor een jury van prominente professionals uit de academische en de bedrijfswereld.

Op 18 september 2019 maakt de Vlaamse minister-president de winnaars bekend tijdens de plechtige prijsuitreiking in Hangar58 in Genk/Bokrijk.

www.leeuwvandeexport.be