Otium care – Comfortabel en gebruiksvriendelijk zitmeubilair voor de zorgsector

Bedrijfsnieuws van 14/03/2016

Mecam Group investeert reeds twee jaar in onderzoek en ontwikkeling voor een nieuw zitmeubelmerk in de zorgsector. Het merk, genaamd Otium care, is ontwikkeld met het oog op waardig ouder worden en richt zich tot de steeds groter wordende groep senioren in onze samenleving. Een Otium-eindproduct is aangepast aan de leeftijd, behoeften en gezondheidssituatie van de gebruiker, en zorgt tevens voor gebruiksgemak voor de zorgverlener. Otium care biedt producten op maat en laat externe onderzoeksorganisaties het volledige productgamma testen op gebruiksgemak, duurzaamheid en hygiëne. Voor Christel Heymans, bezieler van het project, waren die eigenschappen een logische keuze.

“Het bestaande marktaanbod komt al te vaak in een stigmatiserend en onpersoonlijke uitvoering voor. Bij Otium care merken we echter dat er vraag is naar producten op maat, met een huiselijk en tijdloos karakter”, aldus Christel Heymans. “Bovendien is er op de huidige markt te weinig aandacht voor het gebruiksgemak voor de zorgverlener. Nochtans is die persoon, zowel in een professionele zorgomgeving als bij thuiszorg, de sleutel tot goede zorgverlening.”

Mecam Group levert productexpertise, huiselijke ontwerpen, en productie op maat. De groep raadgevers in combinatie met de Limburgse zorgproeftuin CareVille leveren kennis en onderzoek, waardoor de producten geoptimaliseerd worden voor gebruikers en zorgverleners. Naast de gebruikerstesten door CareVille, worden de producten door de leveranciers en door Wood.be getest op duurzaamheid. Enkel de producten die al deze onafhankelijke testen doorstaan, worden opgenomen in het Otium care-gamma en krijgen het Goldcare label. Het volledige Otium care gamma voldoet aan de strenge eisen voor duurzaamheid en gebruiksgemak voor de zorgsector.

Het uiteindelijke productgamma wordt via verschillende kanalen zowel aan professionals als aan particulieren aangeboden. Die twee marktsegmenten vindt men dan ook terug bij de opening van de nieuwe test- en demonstratieruimte. In deze ruimte vindt men de zorgzetel terug in de omgeving van:

  • een ontspanningskamer van een woonzorgcentrum;
  • een rusthuis- en/of zorgkamer;
  • een serviceflat/ thuisomgeving.

Deze ruimte zal in de toekomst ter beschikking gesteld worden als testruimte voor bezoekers en onderzoekers van hogescholen en universiteiten, maar ook voor andere producenten van zorgvernieuwingen. Op die manier wil Otium care, als innoverende actor, onderzoek en ontwikkeling voor de zorgsector stimuleren.

http://mecamgroup.be/nl/otium