Nieuw Mintjens-bos met 550 zomereiken

Bedrijfsnieuws van 11/04/2017
Bosaanplanting 2017063 640X427

Naar aanleiding van het 55-jarig bestaan van Mintjens Group plantte de Westmalse meubelproducent 550 zomereiken in het natuurgebied Blommerschot in Oostmalle. Op zaterdag 18 maart gingen deze jonge boompjes de grond in met hulp van de medewerkers van Mintjens Group en hun kinderen.

De 550 nieuwe bomen maken deel uit van het nieuwe bos van 2,4 ha met maar liefst 6.000 zomereiken. Niet alleen het aanplanten van nieuwe bomen is onderdeel van het uitgekiende bosbeheer van domein Blommerschot. Zo worden ook een aantal oude, exotische boomsoorten weggenomen die geen voedsel en dekking geven aan dieren. Daarnaast wordt de kruid- en struiklaag beter ontwikkeld. Een tiental oude, dode of zieke zomereiken worden niet gekapt om een plek of broedplaats te geven aan insecten, spechten…

Deze boomplantactie past volledig in de filosofie van CEO Carl Mintjens waarvoor duurzaam en lokaal ondernemen essentieel is. “Wij zijn verantwoordelijk voor het leven van onze kinderen en de komende generaties, daarom is het onze missie om enkel meubelen te maken met het allergrootste respect voor de natuur”. Zo is het zorgvuldig geselecteerde hout enkel afkomstig uit duurzaam beheerde bossen en gebeurt de lokale productie in Westmalle enkel met 100 % hernieuwbare energie. 

www.mintjensgroup.com