Vandecasteele Houtimport ontvangt het ‘SDG Champion’-certificaat

Bedrijfsnieuws van 16/12/2022

Aan de hand van het Voka Charter Duurzaam Ondernemen (VCDO) biedt VOKA Vlaamse bedrijven een kader om hun duurzaamheidsambities om te zetten in de praktijk. Binnen het charter wordt een jaaractieplan op maat van elk bedrijf uitgewerkt.

Dat actieplan vertrekt steeds vanuit de vijf duurzaamheidspijlers (People, Prosperity, Peace, Partnership, Planet) en de 17 SDG’s (Sustainable Development Goals of duurzame ontwikkelingsdoelstellingen van de Verenigde Naties, nvdr.). Door de SDG’s als leidraad te gebruiken, komen alle duurzaamheidsaspecten aan bod en wordt een breed draagvlak gecreëerd.

Na een succesvol jaar behaalde Vandecasteele Houtimport voor de 21ste keer op rij hun VCDO-certificaat, wat hun duurzaamheidsinspanningen erkent en extern valideert.

Het transitieproject van Vandecasteele Houtimport is om “tegen 2025 enkel nog gecertificeerd hout te verhandelen”. Op 25 oktober 2022, ontvingen ze, samen met zes andere bedrijven, hun SDG Champion-certificaat. De uitreikingsceremonie vond plaats in het Afrika Museum in Tervuren.

Bron: persbericht Vandecasteele Houtimport van 25 oktober 2022

https://vandecasteele.be/nl/ni...