Unilin Group opent The Dive, een gloednieuw opleidingscentrum

Bedrijfsnieuws van 17/02/2023

Op 12 januari 2023 opende Unilin Group officieel haar nieuwe opleidingscentrum The Dive in Wielsbeke. Het gebouw en de vernieuwde gelijknamige totaalvisie op training en ontwikkeling ontlenen hun naam aan het duiken in nieuwe informatie, ontdekken en persoonlijke groei. De investering van 2,5 miljoen euro moet de organisatie wapenen om ook in de toekomst toonaangevend te blijven, via intensievere samenwerking met het onderwijsveld enerzijds, en een duidelijke visie op levenslang leren en zich ontwikkelen anderzijds.

Bernard Thiers, CEO Unilin Group, legt uit: “(…) Naast het permanent bijscholen van onze huidige medewerkers in een steeds complexere industrie 4.0, is en blijft het vinden van de juiste nieuwe collega’s één van onze grootste uitdagingen van de komende jaren. The Dive zal ons helpen om de kwalitatieve en kwantitatieve mismatch op de arbeidsmarkt weg te werken.”

Levenslang leren is het credo van Unilin Group. Met The Dive biedt Unilin Group haar medewerkers een antwoord op alle vragen rond hun loopbaan en opleiding. Specifieke programma’s begeleiden medewerkers die nog niet noodzakelijk over de juiste skills beschikken naar de volgende stap in hun carrière.

Door intensievere samenwerkingen met middelbare en hogere onderwijsinstellingen wil Unilin Group STEM-talent stimuleren om te kiezen voor een job in de maakindustrie.

Nick Leenaert, Talent Director Unilin Group: “Onderwijs en vorming zijn niet langer enkel de verantwoordelijkheid van onderwijsinstellingen. Ook de industrie kan een belangrijke rol spelen. (…) De studenten kunnen binnen ons bedrijf wel praktijkervaring opdoen met de nieuwste technologie onder begeleiding van onze ervaren medewerkers. Zo hebben we al verschillende succesverhalen binnen duaal leren kunnen ondersteunen en ontvangen we elk jaar leerlingen voor een stage of eindwerk. Maar het gaat nog verder. Met The Dive creëren we een ecosysteem waarin alle relevante stakeholders zoals eigen medewerkers, kandidaten, scholen, universiteiten en opleidingsinstellingen connecteren rond levenslang leren.”

Unilin Group stelt meer dan 8.600 medewerkers tewerk verspreid over 105 locaties in de hele wereld, waarvan 30 productievestigingen. Samen realiseerden ze in 2021 een omzet van 2,7 miljard euro.

Bron: persbericht Unilin Group van 12 januari 2023