Theuma Bekkevoort

Bedrijfsnieuws van 25/01/2017

Sinds de overname van het Nederlandse Polynorm Kozijnen in 2004 beschikt het bedrijf over een productievestiging in België en in Nederland.

Voor CEO Bart Wauters is de missie van Theuma duidelijk: (h)erkend worden als dé referentie op het vlak van totaaloplossingen voor binnendeuren en kozijnen, waarbij vanuit een excellente productontwikkeling, productie en montage oplossingen voor functionele en duurzame binnendeursystemen worden geboden.

Het aanbod van Theuma bestaat uit standaard binnendeuren met verf-, lak-, melamine-, fineer- of HPL-afwerking en technische deuren, die brand-, geluid- of inbraakwerend zijn. Daarbovenop biedt Theuma een gamma stalen montage- en inmetselkozijnen en houten montagekozijnen. Een portfolio op maat van de residentiële markt en de utiliteitsbouw zoals zorgsector, scholen, kantoorbouw, enz.

Duurzaamheid is een van de speerpunten in de bedrijfsvoering. Dit begint bij het gebruik van duurzame FSC-gecertificeerde grondstoffen. De productie draait gedeeltelijk op zonne-energie én een houtverbrandingsoven met energierecuperatie.

Het bedrijf is zeer trots op zijn EBC-lak. Dit is een uniek procedé waarbij de laklaag op de deur wordt uitgehard met een elektronenbombardement. Het resultaat is een solide, kras- en kleurvaste afwerking. Een proces dat ook nog eens weinig energie vraagt.

Mooie referentieprojecten zijn de Up-site toren en het nieuwe NAVO-hoofdkantoor in Brussel. Voor de flats van de Olympische spelen in Londen werden 25.000 deuren geleverd, voor het King Abdullah Financial District in Riyad waren dat er 12.000. Het bedrijf beschikt over een volautomatische productielijn voor deurkozijnen in hout. Toch worden nog vele deuren geleverd zonder kozijn. Bart Wauters gaat ervan uit dat de CE-markering de markt de komende jaren meer in de richting van deur-kozijn-combinaties stuurt.