Sioen Industries wint bronzen Leefmilieu-award

Bedrijfsnieuws van 16/03/2018

Om de twee jaar organiseert het VBO de Belgian Business Awards for the Environment (BBAE). Deze awards belonen kleine en grote ondernemingen die bijdragen aan duurzame ontwikkeling en erin slagen om economische activiteiten en zorg voor het milieu op een innoverende manier te combineren. Sioen Industries was één van de genomineerden dit jaar en sleepte via een gedeelde derde plaats een bronzen award in de wacht.

Sioen Industries stelde twee innovaties voor: GreenTecStyle™ en AlgaeTex®. GreenTecStyle™ is een licht en flexibel groeisubstraat voor bloeiende planten op binnen- of buitenmuren (‘verticale tuinen’). AlgaeTex® zijn stoffen die worden gebruikt als geavanceerde groeisubstraten voor het kweken van algen. Ze verhogen het rendement van de aquacultuur van algen, die op hun beurt gebruikt worden in een reeks duurzame toepassingen. 

De hoofdprijs ging naar de samenwerking tussen Janssen Pharmaceutica en De Neef Chemicals voor hun inspanningen om materiaalstromen die voorheen als afval werden beschouwd om te zetten in nieuwe grondstoffen (‘circulaire economie’). De tweede prijs ging naar Nnof, dat gebruikt kantoormeubilair een tweede leven geeft. Het andere bedrijf dat ook een bronzen award in ontvangst mocht nemen, is Baltimore Aircoil International, specialist in koelingsapparatuur voor industriële en voedingsmiddeleninstallaties.
Over enkele maanden zullen deze 4 ondernemingen, net als de 7 andere genomineerden, de Belgische kleuren verdedigen op de European Business Awards for the Environment.

Vanuit Fedustria willen wij Sioen Industries en de andere winnaars feliciteren met hun awards als bekroning voor hun vele inspanningen op vlak van duurzame productontwikkeling.

(Bron: persbericht VBO van 12 maart 2018)