Revor en Jaritex fuseren – Bundeling activiteiten op Prado site te Kuurne

Bedrijfsnieuws van 13/06/2016

De beddingbedrijven Revor Bedding, Styldecor Luxury Beds en Jaritex gaan over tot een fusie. De activiteiten zullen worden gebundeld op een deel van de gekende Prado site in Kuurne. 

Op vandaag produceren de bedrijven afzonderlijk in Ingelmunster en Meulebeke. Doel is om in 2018 de productie onder één dak te brengen in een nieuw te bouwen bedrijfsgebouw op de site van Prado in Kuurne. Op korte termijn komt er in de Noordlaan een nieuw kantoor met showroom en worden de bestaande gebouwen opgefrist en gebruikt als distributiecentrum voor de geproduceerde matrassen en boxsprings.

“Deze investeringen worden gedaan om te kunnen voldoen aan onze stijgende vraag naar kwaliteitsvolle matrassen voor de Benelux, de Duitse en de Franse markt. Slapen is een belangrijk actueel thema en men wil een vooraanstaande rol blijven spelen in deze snel evoluerende business. Deze fusie zal ons in staat stellen om verder in te zetten op innovatie en design, resulterend in slaapverbeterende producten. De tewerkstelling van de +/- 145 mensen in beide bedrijven komt op vandaag niet in het gedrang, mede omdat deze grote stap een groeiverhaal moet worden”, luidt het in een persbericht.

De groep realiseert een omzet van 40 miljoen euro. Ze beschikt ook over een nieuwe boxspringfabriek in Hongarije, waar er ook wordt geïnvesteerd in een nieuwe matrassenafdeling, dit voor de Duitse, Oostenrijkse, Zwitserse en de lokale markt.

Bron: persbericht Revor en Jaritex van 31 mei 2016

www.revor.bewww.jaritex.be