Bekaert Textiles en DesleeClama worden BekaertDeslee Textiles

Bedrijfsnieuws van 01/02/2016

Op 1 februari 2016 kondigden Bekaert Textiles en DesleeClama aan dat zij een overeenkomst hebben bereikt waarbij Bekaert Textiles DesleeClama zal overnemen om een wereldgroep inzake productie en verkoop van matrasstoffen te worden.

Bekaert Textiles maakt sinds 2015 deel uit van de Duitse familiekapitaal-onderneming Haniel met hoofdzetel in Duisburg-Ruhrort (opgericht in 1756). Het bedrijf heeft een gediversifieerde portefeuille en hanteert steeds een langetermijninvesteringsstrategie als motor voor de waardecreatie.

Bekaert Textiles heeft het hoofdkantoor in Waregem, inclusief het wereldwijd R&D- en innovatiecentrum. Het stelt 1.500 mensen tewerk en bestrijkt de wereldwijde markt met zowel de productie als de verkoop van matrasstoffen.

DesleeClama is een derde generatie familiebedrijf met hoofdkantoor in Zonnebeke, opgericht in 1928. In 2004 werd Clama door Deslee Textiles overgenomen. DesleeClama kende een snelle en internationale expansie tot 10 fabrieken op alle continenten wereldwijd en stelt 1.100 mensen tewerk.