Foresco Group neemt Corpack over

Bedrijfsnieuws van 21/12/2021

De bedrijvengroep Foresco (Genk), gespecialiseerd in houten palletten en verpakkingen, en de golfkartonproducent Corpack (Beveren) maakten recent bekend dat ze een overeenstemming hebben bereikt over de overname van 100 % van de aandelen van Corpack. Corpack zal als een zelfstandige entiteit binnen de groep functioneren.

Corpack werd in 1994 opgericht door Manu De Vos en Eric Geerts. Het bedrijf draait een omzet van 18 miljoen euro en telt 45 medewerkers. Manu De Vos draagt zijn taken over en verlaat het bedrijf. Eric Geerts zal als algemeen directeur aan boord blijven. De werkgelegenheid voor de 45 medewerkers van Corpack blijft behouden.

Foresco Group volgt een actieve consolidatiestrategie. In enkele jaren tijd is de omzet door overnames in België en Nederland gestegen van 30 miljoen euro naar 250 miljoen euro in 2021. De groep is eigendom van Dynamica, het investeringsvehikel van ondernemers Cedric De Quinnemar en Jan Ponnet. Foresco Group is in België bekend van de merken Foresco Packaging, Verhoeven Pallets, Houtindus-trie Royer, Arifal, Pasec, Packaging Partners, en Paletco. In Nederland is de groep gekend onder de namen Phoenix, Lapack en Smolders Houtindustrie. Klanten zijn industriële bedrijven uit alle sectoren. De algemene leiding is in handen van Jan Ponnet.

Door de overname kan de bedrijvengroep een totaalpakket van verpakkingsopties aanbieden, gaande van houten palletten, exportverpakkingen, inpakdiensten en palletrecyclage tot golfkarton.

Bron: Made-in.be en tijd.be