Designlabel KOVR (Depro Profiles) sleept met ‘Hyde’ Red Dot Design Award in de wacht

Bedrijfsnieuws van 27/06/2017
243787 Kovr Gang Day Lights F2C3C6 Large 1492603499 Kovr

KOVR is het nieuwe designlabel van het West-Vlaamse bedrijf Depro Profiles. Tijdens Interieur 2016 stelde KOVR zijn allereerste merkproduct HYDE voor aan het grote publiek en begin april mocht het team al een eerste award, de Red Dot Design Award, op zijn palmares schrijven. HYDE staat voor eigentijdse wand- en plafondpanelen met een geïntegreerd ledverlichtingssysteem, die in samenwerking met topdesigner Danny Venlet en Designregio Kortrijk werden ontwikkeld.

“Samenwerken met een externe designer zoals Danny Venlet was een verrijkende ervaring. We kozen Venlet omwille van zijn werk als productdesigner voor firma’s zoals Bulo, Extremis en Dark, samen met zijn specifieke ervaring in architectuur- en interieurprojecten. Hij gaat altijd verder dan wat standaard is zonder te ontwerpen voor een nichemarkt. Dat is ook onze productvisie. Een echte match dus! Dat HYDE nu een Red Dot Award mag ontvangen, is de kers op de taart”, aldus Depro Profiles Innovation Manager Lode Espriet.

HYDE combineert een architecturale vormentaal met subtiele lichtaccenten. De panelen bestaan uit vochtbestendige MDF met hoge densiteit en een slijtvaste decorlaag. Hiermee scoort het designproduct beter dan de standaard wand- en plafondpanelen. Afgewerkt met geïntegreerde verlichting hebben de panelen een dikte van 12 mm. De verlichting is met afstandsbediening instelbaar en aanpasbaar aan elke mood, interieurstijl of tijdstip.

De Red Dot Design Awards worden sinds 1955 jaarlijks uitgereikt door het Duitse Design Zentrum Nordrhein Westfalen en zijn uitgegroeid tot een van de meest gerespecteerde designawards ter wereld. De award is een internationaal erkend kwaliteitslabel en wordt uitgereikt door een jury van veertig experts uit de hele wereld. Winnaars ontvangen een certificaat en verschijnen in het Red Dot jaarboek.

www.kovr.be

243792 Kovr Hotelkamer A3 Liggend 92A7D2 Large 1492603511 Kovr