Deknudt Frames wint Power Excellence Award 2017

Company news from 20/12/2017
Deknudt Fotowand1

Tijdens het vijfde Benelux Power congres van IBM en het bijbehorende kennisuitwisselingsplatform Common, dat plaatsvond op 15 november 2017 te Eindhoven, werd Deknudt Frames officieel uitgeroepen tot winnaar van de “Power Excellence Award in de categorie Application Development or Database”. Uit een 40-tal inzendingen uit de Benelux werd het e-commerceproject van Deknudt Frames verkozen als het meest vernieuwende softwareproject gerealiseerd met IBM-technologie in 2017.

De oplossing van Deknudt Frames overtuigde de jury in het bijzonder omwille van 2 belangrijke redenen. Vooreerst het concept waarbij Deknudt als leverancier aan zijn klanten-handelaars een volledig geïntegreerde e-commerce-oplossing aanbiedt en daarbij ook de volledige dienstverlening voor zich neemt. Daarnaast de technische uitwerking van dit concept, waarbij de volledige website naadloos afgestemd is op de interne processen en databases voor orderverwerking, betaalverkeer en voorraadbeheer. Zelfs de hosting van de website gebeurt op de IBM Power machine van Deknudt Frames.

Familiebedrijf Deknudt Frames Het familiebedrijf Deknudt Frames, opgericht in 1923, is gespecialiseerd in het ontwerp, de productie en de verdeling van fotokaders en muurdecoraties. Om hun uitgebreid gamma tot bij de eindconsument te brengen, kan dit bedrijf rekenen op een zeer breed netwerk van detailhandelaars in gans Europa. Het is echter niet mogelijk voor deze handelaars om het volledige gamma in de fysieke winkel aan te bieden, waardoor zowel de klant als bijgevolg ook Deknudt heel wat verkoopkansen misten.

Deknudt Interieur1

Vernieuwd business model Een strategische oefening in samenwerking met het kenniscentrum Wood.be en Vlerick School of Management, onder de noemer van het SIMON-project (zie ook https://www.wood.be/projecten/simon), resulteerde in een vernieuwd business model waarbij e-commerce werd toegevoegd aan de reeds bestaande distributiekanalen. Men besliste tot het bouwen van een hedendaagse, uiterst complete webshop voor fotokaders gericht op de eindgebruiker, maar vooral ook op de klanten-handelaars. Deknudt biedt deze laatsten namelijk de mogelijkheid om mee te stappen in de webshop.

Onder impuls van de headquarters van IBM in New York werd de case van Deknudt intussen ook als referentiecase gepubliceerd op de website van IBM (zie http://ecc.ibm.com/case-study/us-en/ECCF-POC03337USEN).

Langs deze weg wensen wij het team van Deknudt Frames te feliciteren met het gerealiseerde project en de gewonnen award!

Deknudt Fotowand2

Info: Deknudt Frames, Bruno Deknudt, bdeknudt@deknudtframes.be, www.deknudtframes.be