Veranneman Technical Textiles (groep Sioen) behaalt Factory of the Future Award 2017

Company news from 14/02/2017

Op 2 februari 2017 werden in Brussel de awards 2017 van de Factory of the Future uitgereikt. In 2016 vielen twee Fedustria-bedrijven in de prijzen, met name Van Hoecke uit Sint-Niklaas (meubelbeslag, laden en deurkasttechnieken) en Ontex uit Eeklo (hygiënetextiel). Dit jaar viel Veranneman Technical Textiles uit Ardooie in de prijzen. Het is een bedrijf uit de groep van Sioen dat gespecialiseerd is in technisch textiel. Veranneman Technical Textiles produceert openstructuurweefsels (ook gekend onder de naam scrims of mesh) die hun toepassing vinden in o.a. dakfolie, zwembadfolie, non-woven-filters, gipsplaten, automotiveproducten, stallenbouw, gevelbekleding en wegenbouw.

Img 4982 (vlnr) Frank Veranneman (Veranneman Technical Textiles) en Luc Billiet (Lefevere Groep en voorzitter van Fedustria)

Frank Veranneman, bedrijfsleider van Veranneman Technical Textiles, ontving uit handen van Fedustria-voorzitter Luc Billiet de zeer gegeerde award. Naast Veranneman Technical Textiles wonnen er ook nog vier bedrijven uit andere sectoren een award tijdens deze derde editie van the Factory of the Future Awards in Brussel. Het gaat om Daikin uit Oostende (aircotechnieken), Nuscience uit Drongen (voeding), alsook het Gentse Rousselot (producent van gelatine en collageen) en tenslotte Valeo uit Ath (multifunctionele verlichtingssystemen). Coördinator Peter Demuynck van Agoria stelde dat deze vijf bedrijven, ondanks de automatisering en digitalisering, vorig jaar in België 100 nieuwe jobs hebben gecreëerd en op dit ogenblik 120 vacatures tellen.

De vijf laureaten hebben succesvol een assessment doorlopen waarin de zeven transformaties van de Fabriek van de Toekomst werden geëvalueerd.

Namens Fedustria wenste voorzitter Luc Billiet Frank Veranneman en het bedrijf Veranneman Technical Textiles, alsook de hele Sioen-groep van harte te feliciteren met het behalen van deze prestigieuze award.