Lemahieu en Decolvenaere starten samen LDCwood

Company news from 07/06/2017
Mg 9817 Houtimport Lemahieu
Tom Lemahieu 0055Xx Houtimport Lemahieu

Houtimporteurs Lemahieu en Decolvenaere bundelden de krachten in LDCwood, een 50/50-joint venture die zich specialiseert in het thermisch modificeren en commercialiseren van hout. De joint venture ging gepaard met een totale investering van 4 miljoen euro in Oostende. De productie van Thermowood® Ayous werd midden mei opgestart.

Dit is een primeur voor België en geeft zuurstof aan de houtindustrie. Voor de eerste keer verenigen twee gevestigde houtimporteurs hun visie op kwaliteit en service. Lemahieu als importeur van naaldhout en specialist in houtververwerking, Decolvenaere als importeur van Afrikaans hout.

LDCwood wordt de eerste officiële Thermowood®-producent van België. Als lid van de International ThermoWood® Association, stapt het bedrijf mee de toekomst in. LDCwood zal starten met het thermisch modificeren van ayous, om later ook andere houtsoorten te modificeren.

Mike Lemahieu en Daphné Decolvenaere zijn unaniem: “Gezien de complementariteit van onze bedrijfsactiviteiten was de oprichting van LDCwood om samen hout te modificeren en te commercialiseren een logische stap. We hebben onze vakkennis gebundeld in LDCwood en dit geeft ons de kans om unieke producten op de Europese markt te brengen. Door het thermisch modificeren in België zullen onze klanten sneller bediend worden en garanderen we een continu voorraadniveau”.

www.ldcwood.com, e-mail heated@ldcwood.com