Korlam, Lamcol en Buildinx worden Laminated Timber Solutions

Company news from 23/03/2018
Korlam 933 Laminated Timber Solutions
Korlam Fotos 33 Laminated Timber Solutions

De bedrijven Korlam, Lamcol en Buildinx werkten in het verleden al nauw samen, maar willen hun samenwerking nog verder versterken via een nieuwe gemeenschappelijke naam: Laminated Timber Solutions.

Laminated Timber Solutions blijft gespecialiseerd in gelijmde houtconstructies in gelamelleerd hout en Cross Laminated Timber (CLT). Zij berekenen, ontwerpen, produceren en monteren dragende houten structuren en constructies voor de professionele markt. In samenwerking met aannemers, architecten en bouwheren zorgen zij voor de bouw van indrukwekkende dak-, vloer- en wandconstructies.

De focus ligt ook de komende jaren op de gelijmde houtconstructies. Sinds jaar en dag zijn de bedrijven specialist in spanten. In 2010 voegden ze kruislaaghout (CLT) toe aan hun gamma. Ondertussen groeiden ze uit tot marktleider voor de projectbouw (scholen, appartementen, studentenhuisvesting, zorgsector…), inclusief de verwezenlijking van de hoogste houten gebouwen in zowel België als Nederland. Recent breidde hun aanbod uit met het innovatieve dakelement Kielsteg, geschikt voor vrije overspanningen tot 27 meter.