Deltracon zet rijke geschiedenis van Van Maele Weavers voort

Company news from 01/02/2019
Deltracon Janu2010 167 Deltracon

Deltracon is een familiale weverij van hoogwaardige linnen stoffen. Het gebruik van natuurlijke edele materialen is steeds hun passie geweest.

Deltracon startte de productie van linnen voile-, gordijn- en meubelstoffen in 1990. Uni’s, eenvoudige armuur- en jacquarddessins, alsook geborduurde stoffen, worden geproduceerd in 140/150 of 300 cm breedte. Het bedrijf produceert zowel garengeverfde als stukgeverfde stoffen en gebruikt ook speciale verftechnieken en afwerkingen.

In 2009 nam Deltracon een Belgische passementeriefabriek over en noemde deze ‘Flanders’ Trimmings’. Deze zusterfirma produceert hoogkwalitatieve passementerie (koorden, franjes, braids, banden) en embrassen/flochen. De gebruikte materialen en kleuren coördineren perfect met de stoffen van Deltracon.

Na de jammerlijke teloorgang van Van Maele Weavers in oktober 2018 heeft Deltracon besloten de rijke geschiedenis van dit bedrijf verder te zetten, gezien deze nauw aansluit bij haar eigen verhaal. Deltracon heeft 10 armuurweefgetouwen met 24 schachten aangekocht, de volledige garenvoorraad, archieven en de naam ‘Van Maele’. Deze bijkomende weefgetouwen zullen Deltracon toelaten complexere armuurdessins en ook muurbekleding te produceren. Er is ook een beschikbare complementaire garenbank bestaande uit verfijnde linnen garens, papier, raffia, bouclés, enz. Bovendien werden 3 ex-werknemers van Van Maele door Deltracon aangeworven.

Deltracon koestert het verleden (archieven, vakmanschap, savoir-faire, traditie), het heden (de productie van de Van Maele artikelen zal verdergezet worden) en kijkt vooral uit naar de toekomst, gezien nu een nog ruimer gamma van interieurstoffen zal kunnen aangeboden worden.

Deltracon kijkt ernaar uit u te ontmoeten op Proposte (15-17 april in Como)!

Bron: persbericht Deltracon van 15 januari 2019.

ww.deltracon.be