De Coene Products Gullegem

Company news from 25/01/2017

In 1976 is de groep De Coene, actief op nagenoeg alle domeinen van de houtverwerking, in vereffening gegaan en werden diverse activiteiten (deuren, fineerplaten, kantoormeubelen) van de groep voort- gezet onder de naam van De Coene Products. Sindsdien heeft het bedrijf zich met innovatie en productontwikkeling ontwikkeld tot een toonaangevend fabrikant van houten technische binnendeuren. Om zich daarop te concentreren werd eerder dit jaar beslist om de productie van gefineerde platen te beëindigen. De vrijgekomen productieruimte kan nu optimaal worden benut voor verdere ontwikkelingen van de deurenproductie.

Voor algemeen directeur Pascal Vanderhaeghen staat de kwaliteit van de producten voorop. Jaarlijks worden een goede 100.000 technische deuren geproduceerd (brandwerende deuren, akoestische deuren, veiligheidsdeuren, stralingwerende deuren, energiepassieve deuren, waterwerende deuren, enz., die in een grote verscheidenheid van maatvoering en afwerkingsgraden worden geproduceerd.) Met de Deco rescue deuren beschikken ze ook over een gamma deuren die zowel links als rechts kunnen draaien, afhankelijk van een eventuele noodsituatie.

Een specialiteit van het bedrijf is de zogenaamde ‘PURE’ kantafwerking. Bij deze deuren worden de kanten afgewerkt met een 2 componenten PU hars dat in vloeibare vorm in een malsysteem wordt geïnjecteerd. Daardoor bereikt men een maximale stootvastheid en een uiterst hygiënisch en onderhoudsarm product.

Het merendeel van de geproduceerde deuren (>70 %) vindt dadelijk zijn weg naar een welbepaald bouwproject. Slechts een beperkt aandeel standaardproducten wordt op voorraad geproduceerd. Deuren van De Coene worden merendeels verkocht via de houthandel.

Via de algemene aannemer Willemen Groep uit Mechelen vertrokken eind oktober 150 plaatsklare HPL-deuren, ten dele brandwerend, inclusief glas voor zijlichten en alle noodzakelijk beslag (krukken, deurpompen), per vliegtuig naar Congo, voor de prestigieuze bouw van de nieuwe Belgische ambassade in Kinshasa.