Calcutta Home Fashion Group neemt AG TEX Upholstery and Drapery Fabrics over

Bedrijfsnieuws van 17/02/2023

Calcutta Home Fashion Group (Gent, België) neemt 100 % van de aandelen van AG TEX NV over. Dit werd recent via een persbericht bekendgemaakt, en zal de derde overname in zes maanden tijd zijn.

AG Tex dat in 1997 werd opgericht door Antoon Huysentruyt en Allain Verschuere, specialiseerde zich vooreerst in de productie van gordijnstoffen en verschoof dan de focus naar geweven meubelstoffen. AG TEX is een wereldwijd bekende en gerespecteerde industriële merknaam onder editeurs, architecten en interieurontwerpers en was tot op heden in handen van Allain en Stephan Verschuere. Zij zullen de verhuis en integratie in de Calcutta Home Fashion Group mee begeleiden. Christof Vermeersch neemt de fakkel over van beide broers als CEO van AG TEX.

Met deze overname voegt Calcutta bijna 7 miljoen euro toe aan haar groepsomzet en versterkt zo substantieel haar positie en marktaandeel in het Verenigd Koninkrijk. Bij Annabel-Calcutta ligt een ambitieus plan op tafel om het huidig productaanbod van AG TEX alsook haar geografische afzetmarkten versneld uit te breiden.

Alle 12 personeelsleden van AG TEX worden overgenomen. De productie verhuist in de volgende zes maanden integraal naar het 5,5 ha industriële complex van Calcutta Home Fashion Group te Mariakerke.

Bron: persbericht Calcutta Home Fashion Group van 6 februari 2023