BekaertDeslee wint ‘Intelligent Material & Design Award’ op de negende Interzum Awards van Kölnmesse en Red Dot

Bedrijfsnieuws van 02/05/2017
Kreamat Bekaert Deslee2Copy Het Respiro-bed: Kreamat + BekaertDeslee

BekaertDeslee kondigde recent aan dat Respiro, een gloednieuw bedontwerp en textielcollectie, verkozen werd als winnaar van de ‘Intelligent Material & Design Award’ op de negende Interzum Awards van Kölnmesse en Red Dot. De Interzum Awards worden om de twee jaar uitgereikt door een internationale jury van experts aan de beste ontwerpen van meubels en meubelonderdelen.

Samen met Kreamat en Stefan Schöning creëerde BekaertDeslee een bedconcept Respiro waar lichtheid en luchtigheid centraal staan. Respiro betekent “ik adem” in het Italiaans.

Deze samenwerking illustreert de visie en slagzin ‘Close to you’ van BekaertDeslee. Het bedrijf gelooft sterk in de kracht van samenwerken en het delen van kennis. BekaertDeslee is ervan overtuigd dat het uitwisselen van creatieve vaardigheden, expertise en kennis steevast leidt tot innovaties die de slaapkwaliteit verbeteren.

Het Respiro bed is gemaakt met slechts één stof. Om het bed een lichte en luchtige uitstraling te geven, werd de volledig mechanisch aangestuurde bedbodem in de matras geïntegreerd.

BekaertDeslee combineert in dit bed drie toptechnologieën. De hoogtechnologische 3D-structuur ventileert permanent en vermindert de druk van het lichaam op de matras. Daarnaast regelt Respiro vochtigheid en temperatuur voor optimaal slaapcomfort. Een revolutionaire biotechnologie houdt Respiro proper en fris op een 100 % natuurlijke wijze. De Respiro matrashoes is gemakkelijk en snel afneembaar en dus perfect wasbaar.

Het winnen van deze prestigieuze prijs op Interzum bewijst dat Respiro een eigentijds en stijlvol bedconcept is. Een jury van vijf gerespecteerde en onafhankelijke internationale experts in design en architectuur kenden de prijs toe. Het Respiro bed was eerder dit jaar al te zien op ‘Interieur’ in Kortrijk en is van 16 tot 19 mei  te vinden op de BekaertDeslee stand tijdens de Interzum beurs te Keulen.

www.bekaertdeslee.com en www.kreamat.be