Vormingscyclus Milieu & Energie 2023 - 2024

Op 16 november 2023 -
,

Energiegemeenschappen zijn sinds een jaar of twee hot. In deze sessie laten we zien waarom dat terecht is.

Het eerste luik gaan we dieper in op wat een gemeenschap precies is en wat de meerwaarde ervan is. We staan ook stil bij de kritische aandachtspunten en de alternatieven. Hier kan je snel de basis oppikken en leer je in te schatten of het iets voor jouw bedrijf is.

Het tweede luik diept uit hoe je aan het opzetten van een gemeenschap begint. We focusen op bedrijventerreinen, maar in principe kan de aanpak op elk cluster van bedrijven toegepast worden. De centrale idee is dat we een gemeenschap opbouwen die economisch zinvol is voor alle deelnemers. Hiervoor doorlopen we een stappenplan dat de weg wijst, van de eerste identificatie van de mogelijkheden tot het operationeel laten draaien van een gemeenschap. We gebruiken twee gemeenschappen die recent werden opgestart als case study om alles heel tastbaar te maken.

Geef zeker op voorhand door welke vragen je hebt en wat je in de sessie hoopt bij te leren. Zo stemmen we de inhoud af op jullie noden en kunnen we ruim tijd inlassen voor vragen en discussie.

Peter Verboven (Transition Stories)

PRAKTISCH

Datum16 november 2023
Volgende sessies elke twee maanden
Uren

van 08:30 tot 12:00

Plaats

Centexbel Zwijnaarde

Deelnamekosten:

  • 125 euro per sessie (leden organiserende en geassocieerde partners)
  • 175 euro per sessie (andere deelnemers)
    U kan betalen via de kmo-portefeuille (https://www.vlaio.be/nl/subsid...
Online inschrijven via