Studienamiddag Water 2023

Op 04 december 2023 -
,

Op maandag 4 december verwelkomen we u graag op de studienamiddag Waterproblematiek in de Vlaamse textielindustrie, waarbij we een blik werpen op de recente ontwikkelingen op vlak van beleid en technologie. Centraal dit jaar staan de BBT-studies rond de behandeling van PFAS-houdende waterstromen en de behandeling van concentraatstromen. We geven echter ook voldoende aandacht aan de technologische ontwikkelingen door het woord te geven aan verschillende technologieleveranciers tijdens de presentaties en minibeurs.

U wordt vanaf 12u30 verwelkomd met een broodjeslunch. Halverwege het programma nodigen we u uit voor koffie, thee of frisdrank en krijgt u de gelegenheid de verschillende standen van de minibeurs te bezoeken. We sluiten de studienamiddag af met een netwerkdrink.

WELKOM op het jaarlijks trefpunt van de Vlaamse textielbedrijven, de wetenschap en de overheid rond het waterbeleid in Vlaanderen !

Programma

BBT-studie: PFAS Waterzuiveringstechnieken
Deze BBT-studie bekijkt het potentieel van verschillende scheidings-, concentratie- en destructietechnieken voor de behandeling van met PFAS belast bedrijfsafvalwater en bemalingswater.
Tim Goelen - VITO

Case rond sanering van PFAS-houdende waterstromen
De PFAS-verwijdering uit (afval)water is sterk afhankelijk van de concentratie en het type PFAS alsook van de watermatrix (zoutgehalte, organische componenten). Om de juiste saneringstrein uit te werken, is dan ook een testcampagne vereist. In dit kader assembleerde Waterleau een “PFAS-testbank” die uitgerust is met negen verschillende technologieën om de verwijdering van PFAS te kunnen testen.
Jeroen Delathouwer – Waterleau

Minibeurs water technologieën

BBT-studie rond behandeling van concentraatstromen
Binnen deze BBT-studie is het potentieel van verschillende technieken rond het behandelen en valoriseren van concentraatstromen onderzocht. De geïnventariseerde technieken zijn o.a. gebaseerd op het gebruik van membranen, thermische technieken, oxidatietechnieken en biologische behandelingen.
Maarten Nagels – Pantarein

Slottoespraak: Aanpak van waterschaarste en droogte
Sofie Herman - VMM

Praktische informatie

Datum: maandag 4 december 2023

  • Broodjeslunch: 12u30-13u
  • Studienamiddag: 13u-17u

Plaats: Fedustria in Poortakker 98 te Sint-Denijs-Westrem

Deelnameprijs: Leden van Centexbel/Fedustria: 100 euro - Andere deelnemers: 120 euro (excl. BTW).

Centexbel is een erkend opleidingsverstrekker voor de kmo-portefeuille (registratienummer DV.O101549). Hierdoor kunnen kmo’s en mo’s aan deze studienamiddag deelnemen aan gereduceerd tarief.

Meer informatie en inschrijving