Seminarie over de praktische bescherming van uw intellectuele eigendom

op 12 oktober 2017

U komt op een vakbeurs in het buitenland en bemerkt een kopie van uw octrooi. Of één van uw grootste klanten is boos omdat hij op zijn markt geconfronteerd wordt met kopies van uw dessins waarvoor hij van u exclusiviteit bekomen heeft. 

Over hoe u uw intellectuele eigendom, zij het een tekening, een model, een auteursrechtelijk beschermd werk, een merk of een uitvinding, best beschermt, bestaat er een uitgebreide lijst van aanbevelingen en tips. Toch zal Pieter Goovaerts van Pronovem de wettelijke beschermmogelijkheden voor u nog even op een rijtje plaatsen.

Vervolgens zal Joost Muylle, partner bij De Clercq & Partners, u een draaiboek voorstellen waarin wordt aangegeven hoe u best concreet te werk gaat om inbreukplegers op uw IPR tot betere inzichten te brengen. Hier zal zeer sterk de nadruk gelegd worden op de praktische aspecten, want in deze is een goede voorbereiding immers de basis van succes!

Tot slot geeft Mathieu Liebaert toelichting over zijn geesteskind DRAWY.eu dat toelaat om in enkele luttele seconden en tegen zeer redelijke voorwaarden uw tekeningen waterdicht te beschermen.

Voor wie?

Dit seminarie is voorbehouden voor de leden van Fedustria en richt zich tot de zaakvoerders, bedrijfsjuristen, productontwikkelaars en de commerciële staf. 

Programma

  • 13u45: Ontvangst
  • 14u00: Verwelkoming
  • 14u10: Juridische basis voor de bescherming van uw IPR (tekeningen & modellen, merken, auteursrechtelijk beschermde werken, octrooien…) door Pieter Goovaerts, Trademark & Design attorney bij Pronovem
  • 15u00: IPR bescherming in de praktijk. Wat kan ik doen als ik inbreuken op mijn IPR vaststel? Hoe bereid ik me best voor? door Joost Muylle, Trademark & Design attorney en partner bij De Clercq & Partners
  • 16u15: DRAWY.eu: het platform voor de bescherming van uw tekeningen door Mathieu Liebaert, CEO en oprichter van Drawy.eu
  • 17u00: Afsluitende drink

De voertaal is Nederlands.

Deelnamevoorwaarden

Exclusief voor de Leden van Fedustria.

Deelname is gratis.

Inschrijven is wel verplicht en kan tot uiterlijk 09/10/2017 via marleen.lenaerts@fedustria.be. 
Graag vermelding van uw bedrijfsnaam en per deelnemer: de naam en voornaam + functie en e-mailadres

Locatie

Fedustria Gent
Poortakkerstraat 96-98 
9051 Sint-Denijs-Westrem

Meer informatie

Didier Mommaerts, Fedustria Anderlecht,  
T 02/528 58 06
E didier.mommaerts@fedustria.be
Mark Vervaeke, Fedustria Gent, 
T 0475/546 509  
E mark.vervaeke@fedustria.be