Ontbijtsessie Geleiding in textiel en kunststoffen

op 20 april 2021

In de markt zijn al diverse geleidende materialen te vinden, maar er zijn nog verschillende obstakels die overwonnen moeten worden om een hogere marktinzetbaarheid te garanderen. Zo is het vinden van een goede balans tussen een hoge conductiviteit en een eenvoudige verwerking onontbeerlijk. Tijdens deze sessie wordt dieper ingegaan op mogelijke oplossingen om deze problemen aan te pakken.

PROGRAMMA

Geleidende kunststoffen en textiel: mogelijkheden en uitdagingen
Kunststoffen en textiel zijn van nature isolerende materialen. Nochtans kan het voor een aantal toepassingen een toegevoegde waarde zijn om ook deze materialen geleidend te maken. In deze presentatie tonen we een aantal mogelijkheden, maar ook uitdagingen om kunststoffen en textielmaterialen geleidend te maken.
Isabel De Schrijver, Centexbel

PEDOT based conductive polymer for thermoelectric application (ENG)
The development of a technology that generates electricity from low temperature (<200°C) heat sources to charge batteries, used for communication devices, will be presented.
Jun Yin, Centexbel

Ontwikkeling van nieuwe geleidende materialen voor extrusietoepassingen
In deze presentatie worden twee projecten voorgesteld die handelen over ontwikkelingen op vlak van garenextrusie (Tecmat) en 3D printing (Smart3D) van geleidende materialen voor "smart textiles"-toepassingen.
Stijn Corneillie & Sofie Huysman, Centexbel 

Conductiviteit in textielcoatings
Hoe maakt men geleidend textiel? Deze presentatie zal daarop een antwoord bieden voor zowel elektrisch geleidend textiel, als verwarmend textiel. Ook zullen de mogelijke toepassingen en de mogelijke valkuilen besproken worden.
Pol Paelinck, Centexbel

PRAKTISCH

  • Wegens het coronavirus wordt deze ontbijtsessie online georganiseerd. Ze vindt live plaats en u krijgt de mogelijkheid om vragen te stellen.
  • Deelnameprijs: Centexbel leden: 100 euro - andere deelnemers: 120 euro.
  • Voor meer info en inschrijving : https://www.centexbel.be/en/agenda/ontbijtsessie-geleiding-textiel-en-kunststoffen
  • Alle geregistreerde deelnemers ontvangen een bevestigingsmail met de link naar de TEAMS webinar. Enkele dagen vooraf wordt ook de link naar de presentaties doorgestuurd.
  • Centexbel is erkend door het Vlaams Agentschap Innoveren en Ondernemen (VLAIO) kmo-portefeuille - Registratienummer DV.O101549.

REGISTREER NU