Ontbijtsessie Brand: ontwikkelingen en testmogelijkheden voor textiel en kunststoffen

op 18 mei 2021

Programma

Testmogelijkheden voor textiel en kunststoffen in het brandlabo
Binnen Centexbel bieden we een hele reeks brandtesten aan. Deze presentatie zal een algemeen beeld geven van de frequent voorkomende testen in het brandlabo.
Mike De Vrieze, Centexbel

Brandtesten vereist binnen verschillende Europese wetgevingen
In deze presentatie gaan we kort de brandtesten toelichten die vereist zijn voor producten binnen het toepassingsgebied van de bouwproducten verordening, uitrusting van zeeschepen en voor de burgerlijke luchtvaart.
Jo Wynendaele, Centexbel

Nieuwe wetgeving rond brandveiligheid op komst in het Verenigd Koningrijk
De Britse brandwetgeving werd voor het laatst herzien in 1988. Sindsdien werden er wel pogingen gedaan om de wet aan te passen, maar deze raakten nooit verder dan een draft-versie. De brand in de Grendfelltoren in 2017 is nu de aanleiding voor een grondige herziening van deze oude wet. Met deze presentatie geven we jullie wat meer achtergrond en de tijdslijn van dit proces.
Kris Vermoesen, Fedustria

Een gerechtje brandvertrager
Als alternatief voor de huidige synthetische brandvertragers wordt de performantie van biogebaseerde brandvertragers toegelicht alsook de modificatie van de biogebaseerde grondstoffen besproken. Dit allemaal terloops van een uitgebreid 3-gangenmenu.
David De Smet, Centexbel 

Flarex: beoordeling van alternatieve vlamvertragers voor interieurtoepassingen
In het Europese LIFE-FLAREX project werden verschillende alternatieve vlamvertragers bekeken, als alternatief voor gehalogeneerde vlamvertragers (met of zonder antimoonoxide), en formaldehyd-vrijstellende behandelingen. Hierbij werd gefocust op bedlinnen, matrastijk, meubelstof en gordijnen als eindapplicaties. Naast het vlamvertragend vermogen van de alternatieven, werd ook een risicobeoordeling en LCA/LCC studies uitgevoerd. Er werd ook geëvalueerd of deze vlamvertragers niet in de huid kunnen doordringen. Deze presentatie zal de belangrijkste resultaten van het LIFE-FLAREX project belichten.
Ine De Vilder, Centexbel 

Praktisch

  • Wegens het coronavirus wordt deze ontbijtsessie online georganiseerd. Ze vindt live plaats en u krijgt de mogelijkheid om vragen te stellen.
  • Deelnameprijs: Centexbel leden: 100 euro - andere deelnemers: 120 euro.
  • Voor meer info en inschrijving https://www.centexbel.be/en/ag...
  •  Alle geregistreerde deelnemers ontvangen een bevestigingsmail met de link naar de TEAMS webinar. Enkele dagen vooraf wordt ook de link naar de presentaties doorgestuurd.
  • Centexbel is erkend door het Vlaams Agentschap Innoveren en Ondernemen (VLAIO) kmo-portefeuille - Registratienummer DV.O101549

REGISTREER NU OP DEZE ONTBIJTSESSIE