Lerend netwerk - Duurzame chemie - Sessie 3 - Safe & Sustainable by Design

Op 21 oktober 2022 -
,

Welke stappen kan uw bedrijf nemen om het chemicaliënverbruik te verduurzamen?
Welke uitdagingen zijn daarbij te verwachten?

Een duurzaam gebruik van chemicaliën en grondstoffen omvat veel verschillende aspecten. Enerzijds wensen we dat deze afkomstig zijn van hernieuwbare bronnen. Maar daarnaast dient ook de impact op onze leefomgeving en het milieu van een product voor een specifieke toepassing te worden geëvalueerd.

Binnen dit lerend netwerk brengen we gedurende 4 sessies de deelnemers in contact met experten die actief zijn in verschillende deeldomeinen van de duurzame chemie.

PROGRAMMA

De implementatie van het “Safe & Sustainable by Design” concept wordt gezien als de concrete invulling van de “Chemical Strategy for Sustainability” (CSS strategie) die door de Europese Commissie werd aangenomen op 14 oktober 2020.

In het “Safe & Sustainable by Design” concept wordt vanaf de vroegste fase van de productontwikkeling gekeken naar de impact die een product en de toepassing ervan doorheen de volledige levenscyclus kan hebben op de omgeving. Om dit concept volledig uit te werken is er nood aan een uniforme methode om zowel de impact op het leefmilieu als de performantie van een product te beoordelen.

Tijdens deze sessie kijken we op een interactieve manier naar de toepasbaarheid van “Safe & sustainable by design”.

Experten:

 • Ann Dierickx - Sustainable Development Director bij CEFIC
 • Vanessa Daelman - CTO bij Devan Chemicals

PRAKTISCHE INFORMATIE

 • Dit lerend netwerk gaat door te Centexbel Zwijnaarde (fysieke meetings), van 9u tot 12u30
 • Een broodjeslunch is voorzien voor elke deelnemer
 • Voorwaarden
  • Elk bedrijf kan maximum twee deelnemers afvaardigen per sessie
  • Uw inschrijving geldt voor deelname aan de volledige reeks van vier sessies
  • U engageert zich actief deel te nemen aan alle sessies

Dit Lerend Netwerk maakt deel uit van het #industriepartnerschap waarbinnen 17 Vlaamse innovatiepartners, waaronder Centexbel, een geïntegreerde dienstverlening aanbieden om groei en innovatie in de Vlaamse industrie te stimuleren in de 3 volgende thema’s: Industrie 4.0, Digitalisering & Duurzaamheid. Ze doen dat onder leiding van Agoria en Sirris en met de steun van Agentschap Innoveren & Ondernemen.

#industriepartnerschap #sterkondernemen

REGISTREER NU