Lerend netwerk - Duurzame chemie - 28/06/22

Op 28 juni 2022 -
,

Welke stappen kan uw bedrijf nemen om het chemicaliënverbruik te verduurzamen?
Welke uitdagingen zijn daarbij te verwachten?

Een duurzaam gebruik van chemicaliën en grondstoffen omvat veel verschillende aspecten. Enerzijds wensen we dat deze afkomstig zijn van hernieuwbare bronnen. Maar daarnaast dient ook de impact op onze leefomgeving en het milieu van een product voor een specifieke toepassing te worden geëvalueerd.

Binnen dit lerend netwerk brengen we gedurende 4 sessies de deelnemers in contact met experten die actief zijn in verschillende deeldomeinen van de duurzame chemie.

PROGRAMMA

  • 28/06/2022 - Sessie 4: Critical Raw Materials

Critical Raw Materials (CRM's) zijn die grondstoffen die economisch en strategisch belangrijk zijn voor de Europese economie, maar waarvoor er een hoog risico is m.b.t. hun aanlevering. Om afgedankte grondstoffen opnieuw te kunnen inzetten in de keten, moeten ze op een bepaalde manier behandeld worden.

PRAKTISCHE INFORMATIE

  • Dit lerend netwerk gaat door te Centexbel Zwijnaarde (fysieke meetings, onder voorbehoud van de geldende coronarichtlijnen)
  • Een broodjeslunch is voorzien voor elke deelnemer
  • Deelnameprijs voor deelname aan de vier sessies: 704 euro - de Vlaio subsidie van 70% werd reeds verrekend in de totale kostprijs

Dit Lerend Netwerk maakt deel uit van het #industriepartnerschap waarbinnen 17 Vlaamse innovatiepartners, waaronder Centexbel, een geïntegreerde dienstverlening aanbieden om groei en innovatie in de Vlaamse industrie te stimuleren in de 3 volgende thema’s: Industrie 4.0, Digitalisering & Duurzaamheid. Ze doen dat onder leiding van Agoria en Sirris en met de steun van Agentschap Innoveren & Ondernemen.

#industriepartnerschap #sterkondernemen

REGISTREER NU