JONGERENCLUB - Studienamiddag Industrie 4.0 voor kmo’s

op 23 mei 2019

De kern van Industrie 4.0 (I4.0) wordt gevormd door “big data” en “analytics”. En data in een I4.0-wereld zijn nu eenmaal digitaal. Heel wat bedrijven staan dus voor een massale omzetting van hun papieren data naar digitale formaten: werkinstructies, technische gegevens van producten, procesgegevens en recepturen, kenmerken van machines, procestijden, enz. Dit is vanzelfsprekend de allereerste actie die je te wachten staat als je met I4.0 aan de slag wil. Hoe daaraan te beginnen? 

Om je op weg te helpen, organiseert Fedustria, in samenwerking met UGent, Veltion, Azumuta en Addax Motors, op 23 mei een uiterst interessante studienamiddag voor de leden van haar jongerenclub. Je zal te weten komen welke voordelen gerichte digitalisering kan opleveren. De hamvraag die zal worden beantwoord, is: hoe kan je werkinstructies continu verbeteren in de praktijk, mits de juiste digitale ondersteuning?

Azumuta is een all-in-one softwareplatform voor je bedrijf, van werkinstructies over operator feedback, (5S) checklists en audits tot een volledig learning management system.

Veltion verbetert de prestaties van Vlaamse kmo’s door samen met hen te kijken welke bedrijfsprocessen in productie, bouw, administratie en logistiek ze continu kunnen verbeteren door de lean managementconcepten toe te passen.

Deze studienamiddag zal plaatsvinden bij het bedrijf Addax Motors te Deerlijk om dit alles ook in de praktijk te zien werken.

Programma

  • 15u30: Welkomstwoord - Fa Quix, Directeur-generaal, Fedustria
  • 15u45: Industrie 4.0 voor kmo’s: wat zijn de mogelijkheden? Prof. dr. ir. Hendrik Van Landeghem, UGent
  • 16u15: Laat werkinstructies leven op de werkvloer! Arne Bracke, Veltion
  • 16u45: Demo Azumuta a.d.h.v. een praktijkcase - Batist Leman, Azumuta
  • 17u15: Klantengetuigenis voor & na Azumuta - Jean-Charles Carrette, Addax Motors
  • 17u45: Q & A
  • 18u15: Afsluitende netwerkdrink met hapjes

De voertaal is Nederlands

Locatie

Addax Motors - Kleine Tapuitstraat 18 - 8540 Deerlijk

Inschrijven

Deelname is gratis. Inschrijven is weliswaar verplicht en kan uiterlijk op 16 mei via monique.mahieu@fedustria.be.

Meer informatie

Katja De Vos, katja.devos@fedustria.be