ISC 2020 online – Registratie vanaf nu mogelijk

op 08 oktober 2020

De Europese Houthandelsfederatie (ETTF) en de Europese Organisatie van de Zagerijen (EOS) kondigen aan dat het registreren voor de virtuele editie van de International Softwood Conference, die dit jaar op 8 oktober van 12u tot 16u20 zal plaatsvinden, vanaf nu mogelijk is.

De ISC is een wereldwijde conferentie voor producenten en handelaars in naaldhoutproducten; meer dan 180 specialisten uit verschillende continenten zullen deelnemen aan de vergadering.

Als gevolg van de Covid-19-uitbraak, zal de ISC dit jaar voor het eerst als virtuele conferentie plaatsvinden.

Dit jaar ligt de focus van de ISC op de macro-economische gevolgen en de veranderingen in de houtconsumptie en -productie als gevolg van de Covid-19-pandemie, zowel in Europa als in belangrijke houtmarkten zoals China, de VS, Japan en de MENA-regio (Midden-Oosten en Noord-Afrika). Topsprekers zullen het hebben over de gevolgen van Covid-19 op de houtmarkt en op de economie in het algemeen, en zullen vooral prognoses maken over hoe de post-pandemische markt er zal uitzien.

De conferentie zal afsluiten met een presentatie over de uitbraken van de bastkever in British Columbia en in Midden-Europa. Door de klimaatverandering kunnen sommige inheemse plagen zich vaker voortzetten en de dreiging die uitgaat van insecten en ziekteverwekkers lijkt alsmaar toe te nemen in de bossen. Volgens de meest recente gegevens zijn plagen elk jaar verantwoordelijk voor het aantasten van 35 miljoen hectare bos over de hele wereld.

De presentaties worden vooraf opgenomen;  het debat zal live worden gevoerd. 

Praktische informatie

Reserveer uw plaats vandaag nog online via ettf.info/registration-form/

U ontvangt een bevestigingsmail nadat uw registratie succesvol is ontvangen en verwerkt.

Bron: persbericht ETTF van 11 augustus 2020 

Info: ETTF, irwin@gdholz.de, www.ettf.info

  • Categorie Hout