Industriemuseum – Ontmoetingsdag voor textiliens

op 08 maart 2020

Het industriemuseum in Gent organiseerde in 2017 en 2019 twee ontmoetingsdagen, de eerste voor ‘textiliens’ die in de Gentse textiel werk(t)en de tweede voor drukkers (uit heel Vlaanderen). Na deze twee succesvolle edities wil het museum dit initiatief in 2020 opnieuw herhalen, op zondag 8 maart van 14 tot 17 uur in het Industriemuseum.

Ditmaal richten ze zich op werknemers en werkgevers die vroeger of vandaag in de Vlaamse textielindustrie werk(t)en. Stadsmuseum Lokeren, Texture Kortrijk, Erfgoedcel Zuidwest en Mudel zijn ondersteunende partners.

Ben jij een trotse textilien? Heb je nog gewerkt in de textielsector? Of ben je vandaag nog steeds actief in een van de vele takken die de textielindustrie telt? Kom dan naar de ontmoetingsdag voor textiliens op zondagnamiddag 8 maart en vertel ons jouw verhaal! 

Heb je nog foto’s – of wie weet, misschien zelfs filmpjes – van op de werkvloer, documenten die je loopbaan illustreren of andere voorwerpen eigen aan de textielsector? En wil je deze delen met een breder publiek? Breng ze dan mee naar de ontmoetingsdag. 

Praktisch

  • Wanneer? Op zondag 8 maart 2020, van 14 tot 17 uur
  • Waar? In het Industriemuseum, Minnemeers 10, 9000 Gent
  • Voor wie? Iedereen die in de textielnijverheid actief is of was; ook partners en (klein)kinderen zijn welkom
  • Prijs? Gratis
  • Inschrijven? Schrijf u vóór 1 maart in via onderstaande link of telefonisch via 09 323 65 00
  • Info: www.industriemuseum.be/nl/agen...