Industrie 4.0 – Hoe start ik als zaakvoerder/bedrijfsleider?

op 25 januari 2018

Op 14 november 2017 organiseerde Woodwize de kick-off-sessie ‘Industrie 4.0’ bij Van Hoecke nv in Sint-Niklaas. Deelnemers uit 35 hout- en meubelbedrijven kregen informatie over wat industrie 4.0 concreet betekent. Aansluitend was er een brainstormsessie met als conclusie dat “communicatie” centraal staat in het gehele 4.0 verhaal.

Op 25 januari 2018 kunnen geïnteresseerden uit de hout- en meubelsector deelnemen aan de eerste van de vijf geplande sessies. Deze sessie is specifiek gericht op zaakvoeders en bedrijfsleiders. Aan de hand van concrete vragen en onder begeleiding van een externe expert worden antwoorden geformuleerd op de door de deelnemers gestelde vragen. Uitgangspunt is dat elk bedrijf eigen behoeften heeft en dus ook een eigen visie en een eigen pad dient uit te stippelen. Als expert werd Proteus Systems aangezocht. Deze organisatie heeft reeds jarenlange ervaring in doorgedreven automatisering specifiek voor bedrijven uit de houtsectoren.

Centraal staat de communicatie met werknemers, leveranciers, klanten en de buitenwereld over het implementeren van 4.0. Maar ook andere thema’s komen aan bod: stappenplan, timing, integratie van nieuw maatwerk met de lopende activiteiten, kostprijs en return on investment van 4.0 op korte en lange termijn. Tot slot zal ook de softwarematige ondersteuning van 4.0 aan bod komen.

Praktisch

  • Locatie: Kamp C te Westerlo 
  • Aanvang: om 10 uur; in de namiddag is er een bedrijfsbezoek om de invulling van industrie 4.0 vanuit een praktijkvoorbeeld te kunnen aanschouwen 
  • Inschrijving: voorafgaand inschrijven is verplicht. Deelnamekost is 100 euro. Wie voor de 5 sessies inschrijft, geniet van 10 % korting op de totale prijs. Als kmo recupereert u een deel van de opleidingskost via de KMO-portefeuille. 
  • Meer info: Tom Rombouts van Woodwize, tom@woodwize.be
  • Categorie Hout