Horizonverkenning Kledingtextiel

op 28 maart 2019

Naar jaarlijkse gewoonte nodigen we u uit op de Horizonverkenning Kledingtextiel, een interessant event om op de hoogte te blijven van wetgeving, normen, certificatie, onderzoek en innovatie binnen kledingtextiel.

Broodjeslunch

 • Innovaties in kledingtextiel van het voorbije jaar
  Sander geeft in zijn presentatie een overzicht van de grootste nieuwigheden en trends van het voorbije jaar in het domein van kledingtextiel. 
  Sander De Vriese, Centexbel
 • Normenevoluties en wetgeving in het domein van kleding en kledingtextiel
  Het afgelopen jaar zijn veel normen met betrekking tot productveiligheid en maten ontwikkeld en gepubliceerd of staan op het punt gepubliceerd te worden. Edwin geeft u een update van deze normevoluties en de wetgeving hieromtrent.
  Edwin Maes, Centexbel
 • Innovatie over sectoren heen: meer business met je technologie
  Aan de hand van cases toont Thingit wat de impact kan zijn van cross-sectorale innovatie op de bedrijfsgroei. Het verhaal zal ook inzicht geven in een aantal succesfactoren die bepalend zijn voor het welslagen van een New Business Development Traject.
  Wouter Vandamme, Thingit 
 • STANDARD 100 by OEKO-TEX®: onze jaarlijkse update
  Overzicht van de jaarlijks aanpassingen van de eisen en limietwaarden in de STANDARD 100 by OEKO-TEX®. Hoe verloopt een certificatie en welke mogelijkheden biedt OEKO-TEX® nog om rond duurzaamheid te communiceren.
  Filip Govaert, Centexbel 
 • Fit matters: Onderzoek naar pasvorm bij elite atleten
  De voordracht handelt over het belang van een goede pasvorm van kleding op de prestaties van elite atleten.
  Alexandra De Raeve, HoGent 
 • Onderzoeksprojecten Centexbel :
  o    3D-printing en textiel: een waaier aan mogelijkheden
  Wie ‘3D-printen en textiel’ hoort, denkt al gauw aan het printen van volledige kledij. Maar er bestaan andere, innovatieve manieren om 3D-printen te combineren met textiel, die vandaag de dag al uitvoerbaar zijn. In deze presentatie zullen verschillende mogelijkheden aan bod komen die onderzocht werden in het F3Dprint project.
  Sofie Huysman, Centexbel

  o    Wearable multi-sensor monitoring device
  To bring back the patient at the heart of the health care system, and guarantee an optimal follow-up of the patient during his hospitalization, this is the challenge of wearIT4health. The objective of the Wearit4health  project is the creation of a wearable multi-sensor monitoring device that is comfortable for the hospitalized patients and compatible with the IT infrastructure of the different hospitals of the Euregio Meuse-Rhine.
  Bernard Paquet, Centexbel 
 • Co-creatie en innovatie voor een duurzame en circulaire textielwereld - case #hackyourjeans
  Julie brengt het verhaal van het ontstaan van de upcycled garencollectie ESG Green,  het groeitraject en de uitdagingen binnen de mode-industrie, alsook hoe ze via het co-creatie en sensibiliseringsproject #hackyourjeans meewerken aan het uitbouwen van de circulaire industrie.
  Julie Lietaer, European Spinning Group

Praktische info kan u bekomen via https://www.centexbel.be/nl/agenda/horizonverkenning-kledingtextiel, langs waar ook kan ingeschreven worden.