Forum Bois Construction te Rijsel

Van 12 tot 14 april 2023 -
,

Forum Bois Construction – het Internationale Houtbouwforum – is in de loop der jaren uitgegroeid tot dé ontmoetingsplaats voor alle professionals uit de bosbouw, de hout- en bio-industrie en de koolstofarme vastgoedsector.

Het International Wood Construction Forum, dat mede wordt georganiseerd door FIBOIS Hauts de France en Cd2E, vindt dit jaar voor het eerst plaats in Lille Grand Palais op 12, 13 en 14 april.

Het Forum wil de eco-ontwerpbenadering binnen de context van de klimaatverandering voortzetten, die de bouw, de renovatie en de vastgoedontwikkeling aanspoort om vandaag de overgang naar koolstofneutraliteit te maken.

Het rijkgevulde programma van het 12de Houtbouwforum sluit aan bij de actualiteit door een Europese politieke dimensie te verzoenen met aandacht voor regionale en nationale vooruitgang. In deze context en voor het eerst wordt Guyana geëerd als model voor een bio-gebaseerd Europa.

Drie nieuwe evenementen:

het paviljoen van Hauts-de-France: wordt gefinancierd door de regio Hauts-de-France en georganiseerd door Fibois Hauts-de-France en het CD2E, en is gewijd aan bedrijven uit de houtsector. Er zullen meer dan 30 bedrijven (ambachtslieden, leveranciers, industriëlen, projectleiders, enz.) uit Hauts-de-France aan deelnemen;

het innovatiepaviljoen: staat open voor fabrikanten, ontwerpers en ingenieursbureaus en toont technische en technologische innovaties op het gebied van bouwen en renoveren met hout en biogrondstoffen;

het paviljoen Werkgelegenheid en Opleiding: aan het Europees kampioenschap voor jonge schrijnwerkers, georganiseerd door de UMB-FFB, de FCMB, de AOCDTF, de ICCB en de CCCA-BTP, zullen een twintigtal jongeren van hoog niveau (jonger dan 23 jaar) deelnemen, ondersteund door hun coaches en een jury van bouwdeskundigen. De prijsuitreiking voor de winnaars vindt plaats op vrijdag 14 april om 16.30 uur. Het Tiny House, een project van jonge studenten van ENSAPL2, zal ook worden tentoongesteld om hun knowhow en de verschillende opleidingsmethoden te laten zien.

Voor de ingang van het Grand Palais kunnen de deelnemers de chanvribox ontdekken, een mobiel opleidingsplatform in een oude zeecontainer om bedrijven op de bouwplaatsen op te leiden.

Zoals de traditie het voorschrijft, zal het Forum Bois Construction van start gaan met een parcours van bezoeken aan sites van hout-/biologische architectuur in het stadsgebied van Lille.

Registratie via: http://nvbcom.fr/billetterie/

 Forum Bois Construction, Nicole Valkyser Bergmann, nicole@nvbcom.fr, www.forum-boisconstruction.com